Menu Content/Inhalt
Home arrow Artikelen
Artikelen
Is God te vertrouwen? PDF Afdrukken E-mail
Vertrouwen stellen in mensen
Dit onderwerp is raakt bij veel mensen een gevoelige snaar. Velen zijn teleurgesteld in het vertrouwen dat zij in mensen stelden. Neem als voorbeeld de recessie van de laatste jaren. Respectabele mensen, die moesten waken over onze financiën ,bleken in veel gevallen ons vertrouwen niet waard te zijn. Dit is maar een voorbeeld. In het werkelijke leven kennen we allemaal situaties waar mensen ons vertrouwen misbruikten of beschaamden.
Lees meer...
 
Volgeling van de Here Jezus worden? PDF Afdrukken E-mail

Hoe worden wij een volgeling van de Here Jezus?
Vaak wordt de vraag gesteld hoe je een  volgeling kan worden van de Here Jezus Christus. Het kan leerzaam zijn om hierover in de eerste 4 bijbelboeken van het Nieuwe Testament te levzen. Daar vinden we de eerste 12 discipelen (volgelingen) van de Here Jezus Christus.
Het kan ons bemoedigen te realiseren, dat het mensen geweest zijn zoals u en ik. Mensen met persoonlijke gedachten, gevoelens en zwakheden, maar ook mensen met het verlangen de Here Jezus te volgen en te dienen.

Lees meer...
 
Wat is de kern van het Christelijk geloof? PDF Afdrukken E-mail
Toen de Here Jezus Christus bij Damascus een ontmoeting had met Paulus, liet Hij Paulus zien dat hij verkeerd bezig was. In plaats van God te dienen, wat hij als Farizeeër graag wilde, vervolgde hij de mensen die God wilden dienen. Paulus vervolgde ze niet alleen in Jeruzalem, maar hij was zelfs op weg naar Damascus om daar Christenen gevangen te nemen en naar Jeruzalem te brengen om ze te laten veroordelen.
Lees meer...
 
Aanschaf en gebruik van de Bijbel PDF Afdrukken E-mail
Een bijbel aanschaffen
Het is denkbaar als u een Bijbel aan wilt schaffen, dat u zich afvraagt welke u zult kopen en waar u op moet letten.
In de eerste plaats is het belangrijk, dat een bijbel in uw eigen taal het gemakkelijkst te lezen en het best te begrijpen is. Doordat de Bijbel in uw eigen taal geschreven is, zult u de kleine verschillen in het taalgebruik het beste begrijpen. Maar dan moet het wel een begrijpelijke vertaling zijn.
Lees meer...
 
De bekering van Paulus PDF Afdrukken E-mail
Paulus heette eerst Saulus en leefde in de eerste eeuw na de geboorte van Jezus Christus. Voor het eerst wordt over hem geschreven in de Bijbel bij de steniging van Stefanus, één van de eerste evangelisten, die getuigde van Jezus Christus en voor zijn geloof gedood werd. Saulus paste op de mantels van degenen die Stefanus stenigden en hij was het helemaal eens met het vonnis over Stefanus (Handelingen 7:58).
Hij was opgeleid door een groot geleerde uit die tijd, Gemaliël en was zelf ook een geleerde op het gebied van de joodse wet en godsdienst. Saulus wilde God dienen en meende in de Christenen de tegenstanders van God te herkennen. Daarom deed hij zijn uiterste best de volgelingen van die Jezus uit te roeien (Handelingen 8:3). Hij drong de huizen binnen van de Christenen in Jeruzalem en sleurde mannen en vrouwen naar buiten en zette hen in de gevangenis.
Lees meer...
 
De Aartsvaders PDF Afdrukken E-mail

In het eerste boek van de Bijbel komen we de namen van Abraham, Isaaken Jakob tegen. Men kan zich afvragen waarom juist de namen van deze mensen bekend zijn geworden als de aartsvaders? Wat onderscheidt hen van hun tijdsgenoten?

Deze drie mannen worden de aartvaders genoemd omdat zij aan de wieg stonden van een nieuw volk. Zij waren niet alleen de vaders van een nieuw volk, maar ook de ontvangers van een nieuw verbond. God wilde door dit volk de weg bereiden om uiteindelijk de Messias geboren te laten worden. Deze aartvaders hebben met God gewandeld, soms in groot geloof en soms ondanks hun eigen falen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 10 van 25

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾