Menu Content/Inhalt
Home arrow Artikelen
Artikelen
De geschiedenis van de Bijbel PDF Afdrukken E-mail

Het woord Bijbel komt van het Griekse woord biblia. Dit is de meervoudsvorm van biblion wat betekent boek. De Bijbel wordt ingedeeld in Oude Testament (O.T.) en Nieuwe Testament (N.T.). Testament is de vertaling van het Griekse woord dia’theke, wat verbond betekent.
Het O.T., dus het Oude Verbond, bevat 39 boeken en het N.T., dus het Nieuwe Verbond, heeft 27 boeken.

Lees meer...
 
Zonde, verlossing en het Heilig Avondmaal PDF Afdrukken E-mail

De Bijbel spreekt regelmatig over woorden als zonde en verlossing. Maar voor velen blijft de betekenis hiervan verborgen. Wat is eigenlijk de betekenis van zonde en verlossing? In dit artikel wordt de betekenis uitgelegd en wordt er ook gekeken naar de relatie met het Heilig Avondmaal.

Lees meer...
 
De Christelijke feestdagen PDF Afdrukken E-mail

                                           De Christelijke feestdagen in chronologische volgorde zijn: 

  • Kerstfeest (geboorte van de Here Jezus Christus)
  • Goede Vrijdag (sterven van de Here Jezus Christus)
  • Pasen (opstaan uit het graf van de Here Jezus Christus)
  • Hemelvaart (terug gaan van de Here Jezus Christus naar Zijn Vader)
  • Pinksteren (uitstorting van Gods Heilige Geest)
Lees meer...
 
Jezus is uniek PDF Afdrukken E-mail

Wie was Isa nu eigenlijk? Was hij een profeet, of was Hij meer dan een profeet? Wat is uw mening? Wat zegt de Incil en de Koran over Hem?
Isa zelf stelde deze vraag eens aan zijn discipelen. Isa zei tot hen: 'Maar gij, wie zegt gij dat ik ben? Petrus antwoordde en zeide: de Mesih van Allah' (Evangelie Lukas 9:20-21)

Petrus, een leerling van Isa, geeft een heel goed antwoord: 'U bent de Mesih (Messias)'! Tot op heden vragen mensen zich nog steeds af wie Hij is. Laten we er eens naar kijken wat de boeken hierover zeggen en we zullen tot de ontdekking komen dat Isa werkelijk uniek is.

Lees meer...
 
Is Pasen het eierfeest? PDF Afdrukken E-mail

'Helft Telegraaf-lezers kent betekenis Pasen niet' kopte de krant een jaar geleden. Voor de meeste mensen betekende Pasen een paar dagen vrij en lekker eten. Van de ondervraagden ging 14% eieren zoeken.

Wat hebben die eieren nu met Pasen te maken. Helemaal niets!  Maar wat vieren Christen eigenlijk met Pasen? Van oorsprong is Pasen  een Joods feest: Pesach. Het herinnert aan de uittocht van het volk Israël uit het land Egypte, lang voor Christus. Daar hadden ze enkele eeuwen als slaven geleefd, tot ze door God werden bevrijd.

Lees meer...
 
De profeten spraken over Isa Mesih! PDF Afdrukken E-mail

De profeten kwamen met de boodschap van God naar het volk toe. Meestal spraken ze over de noodzaak van bekering tot God. Maar veel profeten spraken ook over de komst van de Messias. Deze profetieën noemen we de Messiaanse profetieën. Bijna alle profeten spraken wel over de komst van de Messias, over Jezus Christus, Isa Mesih, de gezalfde van God.

Professor Peter Stoner (1888-1980) ontdekte hetzelfde. Stoner was Voorzitter van de Faculteiten Mathematica en Astronomie aan het Pasadena City College tot 1953, en Voorzitter van de Afdeling Wetenschap aan het Westmont College van 1953 tot 1957.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 11 - 20 van 25

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾