Menu Content/Inhalt
Home arrow Artikelen
Artikelen
Geschiedenis van de Turkse Bijbel PDF Afdrukken E-mail

Sinds 2001 is de Turkse Bijbel beschikbaar in modern Turks. De Bijbel was al eerder geschikbaar, maar dit was een vertaling uit 17e eeuw.

 "Een grote meerderheid van de 70 miljoen Turken heeft grote moeite om het Turks van de oude bijbelvertaling te begrijpen. De eerste bijbelvertaling in de Osmaans-Turkse taal stamt uit 1666. De vertaler, Albertus Bobowsky (Ali Bey) was een Pool, die door de Tartaren was ontvoerd en in Istanbul als slaaf werd verkocht.

Lees meer...
 
Jezus in de Koran PDF Afdrukken E-mail

De Incil vertelt ons het verhaal van Jezus Christus (Isa Mesih). Maar niet alleen in de Bijbel wordt over Jezus (Isa) geschreven, ook in de Koran staan belangrijke feiten over de geboorte en het leven van Jezus. De vertaling van Jezus Christus is Isa Mesih. Waar Isa Mesih staat geschreven, kun je lezen Jezus Christus. Met beide namen wordt dezelfde persoon bedoeld.

Lees meer...
 
Bescherming tegen het boze oog? PDF Afdrukken E-mail

Nazar boncuğu, handje van Fatima, Muska en andere amuletten komen veel voor in de Turkse samenleving. Bijna elke toerist krijgt bij zijn bezoek aan Turkije wel ergens een Nazar boncuğu (blauw oogje). Het zou geluk brengen en bescherming bieden tegen het boze oog. Een deel van de moslims zegt dat het niets met de Islam te maken heeft, een ander deel gelooft er heilig in. In bijna elk huis kom je het wel tegen, en in de meeste vervoersmiddelen hangen de amuletten aan de voorruit te bungelen. Ook staan overal teksten als 'Maşallah', die beschermend moeten werken.

Lees meer...
 
Mohammed in de Bijbel aangekondigd? PDF Afdrukken E-mail

Er zijn moslims die beweren dat het evangelie van Johannes verwijst naar de profeet Mohammed. Daar staat geschreven:

En ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn Johannes 14:16

Lees meer...
 
De betrouwbaarheid van de bijbel PDF Afdrukken E-mail

'De bijbel is veranderd, de originele tekst is veranderd!'
Komen deze uitspraken bekend voor? Maar is de Bijbel ook echt veranderd? Ja, zullen veel moslims zeggen, in het Concilie van Nicea (vond plaats in 325 in het huidige Izmit, Turkije) zijn er veranderingen aangebracht. Op zich is dit een vreemde redenering. Elke moslim zou moeten erkennen dat de Bijbel zeker nog niet vervalst kan zijn ten tijde dat de Koran op schrift werd gesteld. De Koran bevestigt de boodschap van eerdere heilige boeken (Sura 2:91; 3:1-4; 3:84; 4:47) en roept zelfs op om de Incil, het Nieuwe Testament, te lezen! (rond het jaar 622) (Sura 5:46). Zou de Allerhoogste dat doen als Hij wist dat de Bijbel vervalst was in 325?

Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 25 van 25

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾