Menu Content/Inhalt
Home arrow Vragen arrow Hebben Christenen voedselvoorschriften?
Hebben Christenen voedselvoorschriften? PDF Afdrukken E-mail

Uitgaande van het Oude Testament kunnen we in het boek Leviticus hoofdstuk 11 lezen over reine en onreine dieren. Dieren welke de Israëlieten wel en niet mochten eten. God wilde dat Israël vlees van bepaalde dieren, de onreine, niet zou eten. Sterker nog, Hij verbood hun voor alle zekerheid dat ze daarvan de dode dieren niet mochten aanraken. (Leviticus 11:8).
God wilde dat Zijn volk niets te maken zou hebben met dingen die Hij verboden had.
En dit alles had tot doel, dat God wilde dat Zijn volk heilig zou leven (Leviticus 11:44, 45). Hij wilde Zijn volk afzonderen van de om hen heen levende heidense volkeren.

We leven nu vanuit het Nieuwe Verbond. Dat wil zegen Jezus Christus heeft, door Zijn leven te geven aan het kruis, de Wet vervuld. In die zin is de Wet afgeschaft. Dit houdt in dat we de voedselvoorschriften van Leviticus 11 niet meer hoeven te volgen.

Toch is het duidelijk dat, als ons lichaam een “tempel is van de Heilige Geest” (2 Korinthe 6:16), we goed voor dat lichaam moeten zorgen. In die zin is er voldoende kennis beschikbaar om gezond te eten. Dus niet alleen Christenen, maar alle mensen hebben in die zin “voedselvoorschriften waar ze zich aan hebben te houden”.

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾