Menu Content/Inhalt
Home arrow Vragen arrow Kunnen Christenen in principe eten en drinken wat ze willen?
Kunnen Christenen in principe eten en drinken wat ze willen? PDF Afdrukken E-mail

God, die de mens geschapen heeft, weet wat goed is voor Zijn schepsel, wat betreft zijn geest, ziel en lichaam. Dus waar bepaalde oudtestamentische wetten zijn ingesteld, kunnen we nu niet zeggen dat alles achterhaald is. Niemand, zowel niet-Christenen als Christenen, kunnen alles eten en drinken wat ze maar willen.
Ten eerste heeft God inzicht en wijsheid  aan de mens gegeven welk eten en drinken wel en niet goed is voor de mens. Ook m.b.t. de hoeveelheid voedsel en het aantal maaltijden zijn leefregels opgesteld om gezond te leven.

In Romeinen 14: 16 t/m 23 kunnen we lezen uit Het Boek, Praktische Levenslessen (is een soort verklarende Bijbel):
:16 “Als u meent dat iets goed is, laat er dan niet iets slechts van gezegd kunnen worden.
:17  In het Koninkrijk van God gaat het niet om eten en drinken. Het gaat om de rechtvaardigheid, de vrede en de blijdschap van de Heilige Geest.
:18 God waardeert het als we op deze wijze Christus dienen en ons door de Heilige Geest laten leiden; en de mensen zullen dat ook waarderen.
:19 Wij moeten dus alleen doen wat de vrede ten goede komt. Laten we steeds het beste voor elkaar zoeken.
:20 Wat zou het verschrikkelijk zijn als wij om voedsel het werk van God zouden verwoesten. U mag inderdaad alles eten, maar als u daardoor iemand anders in twijfel brengt, is het verkeerd.
:21 Wie vlees eet en het daardoor een andere gelovige moeilijk maakt, moet het laten. Met wijn drinken of iets anders is het net zo.
:22 Houd uw eigen overtuiging dan voor uzelf, God weet er van. U bent gelukkig als u zonder een schuldig geweten alles kunt eten, waarvan u meent dat het goed is.
:23 Maar wie twijfelt of iets gegeten mag worden, moet het laten staan. Als u dan toch eet doet u verkeerd, omdat het tegen uw eigen overtuiging ingaat. Want alles wat niet uit een overtuigd geloof gedaan wordt, is zonde.

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾