Menu Content/Inhalt
Home arrow Wie zijn wij?
Wie zijn wij? PDF Afdrukken E-mail

Wij zijn een groep mensen die met elkaar de Bijbel bestuderen en daarover met elkaar spreken in het Turks. Duizenden mensen in Nederland kunnen hun gedachten en gevoelens beter uitdrukken in het Turks dan in het Nederlands. Vooral over de diepste dingen zoals angst, hoop, geloof, schuld, en verlossing kun je dan moeilijk met Nederlandstaligen communiceren. Om die reden komen Turks-sprekenden die geïnteresseerd zijn in de boodschap van de Bijbel ook bij elkaar.

De taal is de belangrijkste reden, niet een chauvinisme van welk soort ook. Onder ons zijn Turken, Koerden, Armeniërs, Syrisch Orthodoxen en Nederlanders die Turks hebben geleerd. Iedereen die oprecht geïnteresseerd is in en respect heeft voor de mening van anderen is welkom.

We hebben onze groep Müjde genoemd. Dat betekent goede boodschap: de boodschap dat God een weg van vrijheid en licht aanbiedt aan iedereen die maar wil luisteren en zijn hart wil openzetten. Müjde wil geen kerk zijn, maar een groep waarvan de leden elkaar helpen God te leren kennen en een plaats te vinden tussen de andere gelovigen.

Wij geloven in de Bijbel, die zegt dat Jezus de weg is tot de Vader, dat Hij voor ons is gestorven, begraven en opgestaan uit de dood (1 Kor. 15:3-4). Wij geloven dat God zich laat vinden door iedereen die Hem echt zoekt.

Müjde houdt bijeenkomsten in het Turks. Er zijn drie elementen die belangrijk zijn voor ons en die daarom ook steeds weer terugkomen: het zingen, het bestuderen van Gods Woord en het gebed.

In het zingen brengen we God eer, in het bestuderen van de Bijbel willen we ons openstellen voor Zijn wil, en in het gebed brengen wij onze zorgen en onze vreugde bij Hem.

In Amsterdam hebben wij een kleine ruimte waarin we elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur bijeenkomen. 

Wat geloven wij?
Wij geloven dat de Bijbel het Woord van God is en dat Jezus de enige weg is tot de Vader, dat Hij voor ons is gestorven,dat Hij is begraven en opgestaan uit de dood (1 Kor. 15 : 3-4).
Wij onderschrijven de Apostolische Geloofsbelijdenis als basis van onze gemeenschap.

 

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾