Menu Content/Inhalt
Home arrow Artikelen arrow Jezus in de Koran
Jezus in de Koran PDF Afdrukken E-mail

De Incil vertelt ons het verhaal van Jezus Christus (Isa Mesih). Maar niet alleen in de Bijbel wordt over Jezus (Isa) geschreven, ook in de Koran staan belangrijke feiten over de geboorte en het leven van Jezus. De vertaling van Jezus Christus is Isa Mesih. Waar Isa Mesih staat geschreven, kun je lezen Jezus Christus. Met beide namen wordt dezelfde persoon bedoeld.

1. Geboorte van Isa
De Koran noemt Isa "zoon van Marjam" Sura 3:45 "Toen de engelen zeiden: O Marjam, Allah kondigt u aan een gezagswoord van Hem; zijn naam is Masih Isa, zoon van Marjam; hoog aangezien in het nabije en het latere leven, en behorende tot de naastgestelde" Waarom wordt Isa eigenlijk "zoon van Marjam" genoemd? Waarom niet de naam van de vader zoals dat gewoon is bij de Arabieren, Joden en ook bij Europese volkeren? Daar is een eenvoudige reden voor aan te dragen. Marjam werd zwanger omdat Allah dat wilde. Er was geen man in het spel, maar zij werd zwanger door het woord van Allah: door de Heilige Geest. Sura 3: 59 "De gelijkenis van Isa is bij Allah als de gelijkenis van Adam, die Hij schiep van stof, waarna Hij tot hem zeide: Word! - en hij werd" Zo zien we dat Isa door het woord van Allah tot leven is gekomen. Dit is ook de reden waarom Christenen Isa de Zoon van Allah noemen. Het was immers door het woord van Allah dat Marjam zwanger werd.

2. Wonderen van Isa
In Sura 2:87 en 5:110 kunnen we lezen hoe Isa wonderen verrichtte: "Hij genas de blinden, zodat ze weer konden zien. Ook mensen die melaats waren, werden genezen en waren weer helemaal rein. In deze sura's staat over Isa geschreven dat hij zelfs de doden deed opstaan!" De Koran en de Incil noemen deze wonderen "bewijstekenen". De ongelovigen noemden het toverij. Deze wonderen zijn een bewijs, een teken van zijn macht. Maar ze zijn ook een teken van zijn liefde voor de mensen. Ook een teken van de liefde die Allah heeft voor de mensen. Daarom zijn ze zo belangrijk. Ze zijn een bewijs van zijn boodschap. Een teken uit de hemel.

3. Isa wordt aangeduid als Mesih
Jezus wordt meer dan 15 maal Mesih genoemd Dit is een eretitel die niemand anders draagt. Hij is de enige profeet die door de Koran aangeduid wordt als de Mesih. Wat betekent dit eigenlijk? Dit betekent dat hij de "gezalfde" is. Sura 2:87 zegt dat Isa werd gesterkt door de Geest der Heiligheid. Dit is precies wat er bedoeld wordt met gezalfd. In de tijd voor Isa werden mensen gezalfd met kostbare olie. Als iemand koning werd, dan werd er kostbare zalfolie over zijn hoofd uitgegoten. Daarna wist iedereen dat deze man van nu af aan koning was. Op deze manier werd de Heilige Geest aan Isa geschonken. Dit maakt hem tot een uniek persoon! Vanaf die tijd wist iedereen dat Jezus niet zomaar een profeet was. Hij was de Mesih, degene die God zijn Geest had gegeven.

4. Isa heeft de Incil gebracht
Isa heeft de wereld de Incil geschonken: Sura 5:46 "Wij hebben hem (Isa) gegeven de Incil, waarin is rechte leiding en licht..." Sura 57:27 "en Wij deden volgen Isa, de zoon van Marjam en Wij gaven hem de Incil" Allah heeft de Incil aan Isa gegeven en Isa heeft op zijn beurt deze kostbare woorden weer aan de wereld geschonken. Voor hen die deze woorden lezen en er naar leven, zijn ze licht en rechte leiding voor het dagelijks leven. Voor miljoenen mensen zijn deze woorden levend geworden en hebben een grote verandering in hun leven gebracht. Echt de moeite waard om ook eens te lezen!

Wil je nog meer lezen over Isa Mesih? Bestel dan een gratis Incil !!!

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾