Menu Content/Inhalt
Home arrow Vragen arrow Hoe kan iemand Christen worden?
Hoe kan iemand Christen worden? PDF Afdrukken E-mail

Je wordt geen Christen door naar de kerk te gaan! Ook niet door alleen maar geloofsbelijdenis uit te spreken. Het woord Christen is afgeleid van Christos en dat betekent 'gezalfd'. Een Christen is iemand die gezalfd is, die de Heilige Geest ontvangen heeft. Het goede nieuws van de bijbel is dat God zelf, door Zijn Heilige Geest in ons wil wonen.
In het Johannes evangelie (3:16) staat: "Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft". De mens, ongeacht zijn godsdienst, is schuldig tegenover God vanwege de zonden. Jezus kwam naar deze wereld om de mens te redden. Hij stierf in onze plaats. De straf die wij verdienen vanwege onze zonden, nam Hij op zich toen Hij aan het kruis gespijkerd werd. Door dit te accepteren, door in Jezus te geloven, en jezelf helemaal aan Hem te geven, word je Gods kind. Dan komt God met Zijn Heilige Geest in je wonen en word je Christen.

De eerste Christenen werden in eerste instantie anders genoemd. Er werden namen gebruikt als 'gelovigen', of 'heiligen' en ook wel 'de mensen van de Weg'. In Antiochië (huidige Antakya in Turkije) werden ze voor het eerst Christen genoemd. In het Turks kun je het woord Christen vertalen met Hıristiyan, maar ook wel Mesih İnanlıları.

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾