Menu Content/Inhalt
Home arrow Artikelen arrow Het leven van Muhammed Sukri Efendi
Het leven van Muhammed Sukri Efendi PDF Afdrukken E-mail

 "Op een dag vond ik een boek dat ik nog nooit eerder had opgemerkt. Ik keek er in en begon te lezen: het was het Evangelie in Turks". Dit was de eerste ontmoeting van Muhammed Sukri met de waarheid van Jezus Christus zoals beschreven in het boek van de Christenen, het Nieuwe Testament. Het zou niet de laatste keer zijn dat hij het las. Deze Moslim en mullah, deze dervish en nakomeling van prophet Muhammad, uit de verre provincie van Erzerum in het Ottomaans Rijk, zou gaan leven in de voetstappen van Jezus. Het zou hem naar Rusland, Zweden, China, Duitsland, en Bulgarije leiden. Zijn verlangen om zijn Turkse landgenoten en Moslims in het algemeen het Evangelie te vertellen, zou nooit verminderen.

Een schitterende autobiografie over het leven van Muhammed Sukri. Hij leefde van 1861 tot 1919 en werd op jonge leeftijd christen. Dit gaf veel ophef in zijn omgeving. In die tijd gebeurde het zelden dat iemand die moslims was Christen werd.

In die jaren was het gebruikelijk dat zo iemand zijn naam veranderde. Hij wilde zelf zijn naam veranderen in John Abrahamian (zoon van Abraham), maar een christen in zijn omgeving zei: 'nee, door de Heilige Geest ben je nu een zoon van het evangelie en daarom geven we je de naam Avetaranian, dat betekent 'zoon van het evangelie'.

John Avetaranian heeft een vruchtbaar leven geleid. Hij heeft in Centraal Azië gewoond en in Turkmenistan gewerkt aan een bijbelvertaling. In Bulgarije werkte hij aan de Turkstalig christelijke krant Kapsam. Uiteindelijk is hij overleden in Duitsland.


Een boek dat zeker de mooite waard is om te lezen!

A muslim who became a christian
The story of John Avetaranian
isbn 0-7552-0069-1

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾