Menu Content/Inhalt
Home arrow Vragen arrow Is de Bijbel vervalst?
Is de Bijbel vervalst? PDF Afdrukken E-mail

Hebben de priesters de Bijbel niet veranderd? Er zijn zoveel manuscripten. Hebben Christenen de Bijbel veranderd?
Dit zijn veel gehoorde vragen van Moslims. De Bijbel is echter betrouwbaar overgeleverd en de vele manuscripten bevestigen elkaar eerder dan dat zij elkaar tegenspreken. Er zijn wel kleine tekstkritische variaties, maar geen inhoudelijke tegenstrijdigheden. God zelf waakt over Zijn Woord!

Er is geen enkel bewijs voor de theorie dat de Bijbel veranderd zou zijn. Nog sterker, een studie over het ontstaan van de Bijbel en de betrouwbaarheid ervan door de eeuwen heen, toont eerder aan dat de Bijbel betrouwbaar is overgeleverd.
Door Moslims wordt vaak beweerd dat de Bijbel veranderd zou zijn tijdens de concillie te Nicea in 325 (Iznik). Deze theorie komt wel heel vreemd over als in de Koran, die rond 650 verscheen, Moslims opgeroept om de Bijbel te lezen (5:46). Waarom zou God rond 650 oproepen de Bijbel te lezen, als Hij wist dat diezelfde Bijbel rond 325 vervalst zou zijn?

De waarheid is dat voor het vervalsen van de Bijbel geen enkel bewijs is. De Bijbel is en blijft het Woord van God, waarin Hij zichzelf en Zijn wil openbaart!

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾