Menu Content/Inhalt
Home arrow Vragen arrow Waarom vieren jullie Kerstfeest?
Waarom vieren jullie Kerstfeest? PDF Afdrukken E-mail

Het historische verhaal over de geboorte van Christus kun je vinden in Matt. 1:18-25 en Lucas 2:1-20.

Anders dan ieder ander kind, was het kind, dat die nacht geboren werd in Betlehem uniek in de hele geschiedenis. Hij was niet ontstaan uit een menselijke vader en moeder. Hij had al een hemels bestaan voor zijn geboorte (Joh. 1:1-3, 14). Dit wordt genoemd de incarnatie, wat betekent 'in het vlees'.
Met de geboorte van Jezus is de eeuwige, almachtige en alwetende Schepper naar de aarde gekomen in het vlees.

Waarom zou God zoiets doen? Waarom zou Hij als baby komen, in plaats van te verschijnen in macht en majesteit? Waarom zou Hij zichzelf een echt mens maken en onder ons leven, als Hij van te voren wist hoe wreed Hij zou worden behandeld? Hij deed dit omdat dit de enige manier was om de mensheid te redden en Hij hield zoveel van de mensheid dat Hij bereid was deze prijs te betalen.

Kerst wordt op 25 en 26 december gevierd. Dit is waarschijnlijk helemaal niet de echte geboortedag van Jezus en de Bijbel leert nergens dat wij kerst moeten vieren. Maar toch kan het goed zijn om eens per jaar extra stil te staan bij deze belangrijke, unieke gebeurtenis. Rond 22 december vindt de zonnewende plaats, dan is het de kortste dag van het jaar. Dan maakt de duisternis weer plaats voor het licht. Dat is een mooie symboliek. Sinds de komst van Jezus moet ook de duisternis wijken voor het Licht van de wereld!

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾