Menu Content/Inhalt
Home arrow Vragen arrow In welke richting bidden christenen?
In welke richting bidden christenen? PDF Afdrukken E-mail

Christenen bidden niet richting één bepaalde plek op aarde! Psalm 121 zegt:'Ik hef mijn ogen op naar bergen, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van de Here, die hemel en aarde gemaakt heeft'. Christenen worden dus opgeroepen hun hoofd en hart op te heffen tot God zelf en niet tot een aardse plaats. Niet Jeruzalem, niet Mekka of welke andere plaats kan ons helpen: alleen God zelf.

Op zich hoeft het ook niet slecht te zijn om op een bepaalde manier te bidden, of richting een bepaalde plek. Als daarbij maar niet gedacht wordt dat zo een gebed God meer behaagt, of dat deze manier van bidden beter zou zijn. God ziet ons hart aan, niet onze buitenkant!

Matteus 6 vers 5-7
'Wanneer u bidt, doe het dan niet zoals schijnheilige mensen. Zij staan graag te bidden in de synagogen of op de hoeken van de straten, waar iedereen hen kan zien. Ik verzeker u: zij hebben hun loon al ontvangen. Maar wanneer u bidt, ga dan uw kamer in, doe de deur achter u dicht en bid dan tot uw Vader, die verborgen is. En uw Vader, die ziet wat verborgen is, zal u belonen. Bid niet met veel omhaal van woorden zoals de heidenen. Zij denken immers dat ze verhoord zullen worden omdat ze zoveel woorden gebruiken.'

 

 

 
< Vorige   Volgende >

Haber

Düşten öte
Ali’nin öyküsü

Filmi görmek için hemen tıklayın

Kanal Hayat

Kanal Hayat
Hotbird 7A 13.0º Doğu
11411 Ghz Yatay
27,500 Sembol/Saniye
5/6 Fec

SAT-7 TÜRK'e Hoşgeldiniz!

Her Gün 10:30 – 12:30 22:30 – 00:30
EET (Türkiye)
Eutelsat Hot Bird 8 10.949 GHz V
27500 simge
FEC ¾